

500 gr spliterwten
500 gr krabbetjes
500 gr erwtensoep groenten (prei, knolselderij,selderij, peen, ui)
1 rookworst
1 aardappel
2 l water
1 laurierblad
foelie naar smaak
maggie naar smaak / 1 bouillonblokje
peper en zout naar smaak
1. Was de spliterwten in koud water.
2. Zet deze in ruim water op het vuur en voeg de krabbetjes, aardappel, laurier, zout, peper en foelie toe.
3. Wanneer het water kookt schept u het schuim eraf. Vervolgens laten doorkoken op laag vuur totdat het vlees van de botten valt. Vet, vellen en botten verwijderen, vlees kortsnijden.
4. Weer opwarmen en de soepgroenten meekoken totdat die gaar zijn. Rookworst in schijfjes snijden en meekoken. Breng op smaak met boullionblokjes.
Heerlijk met roggebrood.
Altijd al eens willen weten hoe je zelf kaas maakt? Start setje voor de beginnend ... lees meer