Aubergine tomaten torentje
 
 
foto van recepten-images/aubergine-tomaat.jpg
Omschrijving:
Eenvoudig , lekker en een lust voor het oog!
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
20 min.
 
Ingredienten:

1 aubergine
2 tomaten
pakje tomatensaus
1 bolletje mozzarella
parmazaanse kaas
zout
peper

Benodigdheden:

oven
ovenschaal

Bereiding:

1. Snijd de aubergine in ronde plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Doe het zelfde met de tomaten. Zorg ervoor dat je 8 schijven aubergine en 8 schijven tomaat hebt.

2. Bestrooi de aubergine aan twee kanten met peper en zout naar smaak en verhit een bakpan met olie. Bak de aubergine aan beide kanten bijna gaar aan.

3. Leg 4 schijven aubergine in een met olie ingevette ovenschaal. Houd ruimte tussen de aubergines. Leg op iedere aubergineschijf een tomaat.  leg hierop weer een aubergine en nogmaals een plak tomaat.
Giet de tomatensaus over deze torentjes en leg boven op de torentjes een plak mozzarella. Druk de mozerella een beetje aan zodat deze ook in de oven blijft liggen en niet van het torentje glijdt.
Strooi de parmazaanse kaas over het geheel.

4. Zet dit ongeveer 25 min in de oven.

5. Schep twee eetlepels tomatensaus uit de ovenschaal op een bord en zet daar een torentje boven op. Garneer met een bladje basilicum.

Serveertip:

Lekker met stokbrood

 
Leuk en handig:
 
Piteba
Piteba
De universele handaangedreven oliepers perst tot 2 liter olie per uur. Het is een pers voor ... lees meer
 
 
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!