500 gr gehakt
1 ei
1 ui
3 teentjes knoflook
15 gr peterselie
halve tl nootmuskaat
peper
zout
2 witte boterhammen
5 el rode wijn
olijfolie
3 tomaten
1 dl kippenbouillon
staafmixer
1. Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes ( Kerf de tomaten in en leg ze +/- 1 min in kokend water. zo krijg je ze makkelijk ontveld). Snijd de ui en de peterselie fijn. Haal de korst van de witte boterhammen en laat ze weken in de rode wijn.
2. Meng het gehakt met het ei, 2 el fijngehakte peterselie, de nootmuskaat, zout en peper. Pers de knoflooktenen en voeg ook deze toe. Kneed ook het geweekte brood door het gehaktmengsel en draai er kleine balletjes van +/- 2 cm van.
3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de balletjes hierin rondom bruin. Voeg de gesnipperde ui toe. Voeg na enkele minuten ook de tomaten en de bouillon toe en laat het geheel 30 minuten op laag vuur sudderen.
4. Haal de balletjes uit de saus en pureer de saus met een staafmixer.
5. Serveer de balletjes in de saus en strooi de rest van de peterselie er over.
Altijd al eens willen weten hoe je zelf kaas maakt? Start setje voor de beginnend ... lees meer