16 middel grote trostomaten
200ml olijfolie
6 geplete knoflook tenen
1 handjeval basilicum
3 takjes thijm
1 takje oregano
1 el suiker
zout
peper
1. Kerf het vel van de tomaten kruislings in en dompel ze een aantal tellen onder in kokend water en spoel daarna af met koud water. Trek het vel er vanaf en dep ze droog.
2. Breng in een pan de olie met knoflook en de kruiden tegen de kook aan en laat het geheel op een laag vuur sudderen tot de knoflook zacht begint te worden.
3. Leg de tomaten met het kroontje naar beneden in de pan en strooi er peper, zout en suiker overheen. Sluit de pan en laat +/- 8 min sudderen. Keer ze voorzichtig om en laat nogmaals +/- 8 min sudderen tot de tomaten mooi zacht zijn, maar niet uitelkaar vallen.
4. Laat ze afkoelen in de olie zodat de olie kan doortrekken.
Serveer op kamertemperatuur. Heerlijk met stockbrood en geitenkaas uit de oven.
Makkelijk een paar dagen houdbaar in de koelkast.
De olie is goed te gebruiken voor andere recepten dus gooi deze niet weg.