Pesto
 
 
foto van recepten-images/pesto.jpg
Omschrijving:
Een klassiek recept voor pesto.
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
30 min.
 
Ingredienten:

1 kleine teen knoflook, gehakt
zeezout
3 flinke handen vol basilicum, gehakt
1 handje geroosterde pijnboompitten
1 handvol geraspte parmezaanse kaas (liefst vers geraspt)
peper
extra vierge olijfolie
 

Benodigdheden:

vijzel of keukenmachine
 

Bereiding:

Vijzel:
1. Stamp de knoflook met een beetje zout en de basilicum in een vijzel door elkaar.

2. Doe de pijnboompitten bij het mengsel en stamp het nogmaals.

3. Schep het mengsel in een kom en voeg de kaas toe. Roer alles door elkaar en giet de olijfolie erbij. Maak van het geheel een smeuïge substantie. 

4. Maak op smaak met peper en zout.

Keukenmachine:
1. Stop de knoflook en de basilicum met een beetje zout in de keukenmachine. Druk op de pulse knop.

2. Doe de pijnboompitten bij het mengsel en maal het opnieuw.

3. Voeg de kaas toe. Roer dit mengsel en voeg de olijfolie toe. Zorg ervoor dat het een  smeuïge substantie wordt.

4. Breng op smaak met peper en zout.
 

Variatietip:

Gebruik i.p.v. basilicum eens rucola.

 
Leuk en handig:
 
Foodloop
Foodloop
Een super handig hulpmiddel om uw voedsel bij elkaar te binden. Zonder een touwtje of ... lees meer
 
 
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!