

1 kleine teen knoflook, gehakt
zeezout
3 flinke handen vol basilicum, gehakt
1 handje geroosterde pijnboompitten
1 handvol geraspte parmezaanse kaas (liefst vers geraspt)
peper
extra vierge olijfolie
vijzel of keukenmachine
Vijzel:
1. Stamp de knoflook met een beetje zout en de basilicum in een vijzel door elkaar.
2. Doe de pijnboompitten bij het mengsel en stamp het nogmaals.
3. Schep het mengsel in een kom en voeg de kaas toe. Roer alles door elkaar en giet de olijfolie erbij. Maak van het geheel een smeuïge substantie.
4. Maak op smaak met peper en zout.
Keukenmachine:
1. Stop de knoflook en de basilicum met een beetje zout in de keukenmachine. Druk op de pulse knop.
2. Doe de pijnboompitten bij het mengsel en maal het opnieuw.
3. Voeg de kaas toe. Roer dit mengsel en voeg de olijfolie toe. Zorg ervoor dat het een smeuïge substantie wordt.
4. Breng op smaak met peper en zout.
Gebruik i.p.v. basilicum eens rucola.