Warme camembert met gemarineerde druiven
 
 
foto van recepten-images/camembert-druiven.jpg
Omschrijving:
Hartig met heerlijk zoet!
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
30 min.
 
Ingredienten:

250 ml geuzebier
100 gr suiker
500 gr witte druiven
1 camembert
 

Benodigdheden:

oven
ovenschaaltje
1 grote pot met deksel (1 liter)
1 naald

Bereiding:

Marineer minimaal een dag ( liefst 1 week ) van te voren de druiven.
Zorg ervoor dat de pot goed schoon is. Reinig b.v. in kokend heet sodawater en spoel goed na met kokend water.

Marineer de druiven:

1. Was de druiven, dep ze droog en prik ze stuk voor stuk met een naald rondom in.

2. Breng het bier met suiker al roerend aan de kook. Kook dit +/- 5 min.

3. Doe de druiven in de grote pot en schenk het biermengsel erover. Sluit de pot af en laat dit minimaal 1 dag ( liever 1 week ) staan.

Bereiden van de camembert:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Leg de camembert in een schaaltje in de oven en bak deze +/- 10 min.

3. Snijd de kaas in 4 stukken en verdeel ze snel over 4 bordjes. Schep de druiven over de camembert.

Serveertip:

Het verdelen van de kaas is zeer lastig. U kunt de kaas natuurlijk ook in zijn geheel serveren.

 
Leuk en handig:
 
Zelf kaas maken
Zelf kaas maken

Altijd al eens willen weten hoe je zelf kaas maakt? Start setje voor de beginnend ... lees meer

 
 
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!