

250 ml geuzebier
100 gr suiker
500 gr witte druiven
1 camembert
oven
ovenschaaltje
1 grote pot met deksel (1 liter)
1 naald
Marineer minimaal een dag ( liefst 1 week ) van te voren de druiven.
Zorg ervoor dat de pot goed schoon is. Reinig b.v. in kokend heet sodawater en spoel goed na met kokend water.
Marineer de druiven:
1. Was de druiven, dep ze droog en prik ze stuk voor stuk met een naald rondom in.
2. Breng het bier met suiker al roerend aan de kook. Kook dit +/- 5 min.
3. Doe de druiven in de grote pot en schenk het biermengsel erover. Sluit de pot af en laat dit minimaal 1 dag ( liever 1 week ) staan.
Bereiden van de camembert:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Leg de camembert in een schaaltje in de oven en bak deze +/- 10 min.
3. Snijd de kaas in 4 stukken en verdeel ze snel over 4 bordjes. Schep de druiven over de camembert.
Het verdelen van de kaas is zeer lastig. U kunt de kaas natuurlijk ook in zijn geheel serveren.