Warme camembert met gemarineerde druiven
 
 
foto van recepten-images/camembert-druiven.jpg
Omschrijving:
Hartig met heerlijk zoet!
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
30 min.
 
Ingredienten:

250 ml geuzebier
100 gr suiker
500 gr witte druiven
1 camembert
 

Benodigdheden:

oven
ovenschaaltje
1 grote pot met deksel (1 liter)
1 naald

Bereiding:

Marineer minimaal een dag ( liefst 1 week ) van te voren de druiven.
Zorg ervoor dat de pot goed schoon is. Reinig b.v. in kokend heet sodawater en spoel goed na met kokend water.

Marineer de druiven:

1. Was de druiven, dep ze droog en prik ze stuk voor stuk met een naald rondom in.

2. Breng het bier met suiker al roerend aan de kook. Kook dit +/- 5 min.

3. Doe de druiven in de grote pot en schenk het biermengsel erover. Sluit de pot af en laat dit minimaal 1 dag ( liever 1 week ) staan.

Bereiden van de camembert:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Leg de camembert in een schaaltje in de oven en bak deze +/- 10 min.

3. Snijd de kaas in 4 stukken en verdeel ze snel over 4 bordjes. Schep de druiven over de camembert.

Serveertip:

Het verdelen van de kaas is zeer lastig. U kunt de kaas natuurlijk ook in zijn geheel serveren.

 
Leuk en handig:
 
Owine
Owine
Je kunt je wijn natuurlijk opslaan in een saai wijnrek, maar een leuk alternatief is ... lees meer
 
 
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!