Physalismousse
 
 
foto van recepten-images/ananaskers.jpg
Omschrijving:
Lekker fris toetje van ananaskers!
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
30 min.
 
Ingredienten:

300 gr physalis (ananaskers)
1/2 limoen
3 blaadjes gelantine
100 gr suiker
2 dl slagroom
takjes munt ter ganering

Benodigdheden:

staafmixer
zeef
4 glazen bakjes of een grotere schaal

Bereiding:

1. Pureer de physalis met een staafmixer. Deze massa vervolgens zeven.

2. Voeg de limoensap en de suiker toe.

3. Gelantine blaadjes weken in koud water en laten smelten in de magnetron. Ook dit toevoegen aan het physalis mengsel. Laat het mengsel +/- 15 min. rusten in de koelkast.

4. Slagroom lobbig kloppen. Langzaam de physalismix erdoorheen roeren.

5. Verdeel de mousse over vier kleine glazen bakjes. In de koelkast laten opstijven.

Serveertip:

Je kunt de mousse natuurlijk ook in een grotere schaal laten opstijven.
Garneer met munt.

 
Leuk en handig:
 
Owine
Owine
Je kunt je wijn natuurlijk opslaan in een saai wijnrek, maar een leuk alternatief is ... lees meer
 
 
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!