
Physalismousse

Omschrijving:
Lekker fris toetje van ananaskers!
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
30 min.
Ingredienten:
300 gr physalis (ananaskers)
1/2 limoen
3 blaadjes gelantine
100 gr suiker
2 dl slagroom
takjes munt ter ganering
Benodigdheden:
staafmixer
zeef
4 glazen bakjes of een grotere schaal
Bereiding:
1. Pureer de physalis met een staafmixer. Deze massa vervolgens zeven.
2. Voeg de limoensap en de suiker toe.
3. Gelantine blaadjes weken in koud water en laten smelten in de magnetron. Ook dit toevoegen aan het physalis mengsel. Laat het mengsel +/- 15 min. rusten in de koelkast.
4. Slagroom lobbig kloppen. Langzaam de physalismix erdoorheen roeren.
5. Verdeel de mousse over vier kleine glazen bakjes. In de koelkast laten opstijven.
Serveertip:
Je kunt de mousse natuurlijk ook in een grotere schaal laten opstijven.
Garneer met munt.
Leuk en handig:
Foodloop
Een super handig hulpmiddel om uw voedsel bij elkaar te binden. Zonder een touwtje of ... lees meer
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!
Overige recepten: