Chocolade mousse
 
 
foto van recepten-images/chocolade-mousse.jpg
Omschrijving:
Hemelse modder! Voor alle chocolade liefhebbers.
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
20 min.
 
Ingredienten:

250 ml slagroom
2 eieren
100 gr pure chocolade
2 el water
2 el suiker
2 el kirsch

Benodigdheden:

mixer
glazen schaal / schaaltjes

Bereiding:

1. Breek de chocolade in kleine stukjes en laat deze met 2 el water langzaam au bain-marie smelten.

2. Scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eiwit (met schone kloppers anders mislukt het) stijf. Voeg aan het eigeel de suiker toe en klop luchtig. Klop vervolgens de slagroom.

3. Vermeng achtereenvolgens de gesmolten chocolade met de geklopte dooiers, de kirsch, slagroom en de eiwitten.

4. Stort dit geheel in een (glazen) schaal of schaaltjes en en zet tot gerbuik koel weg (koeltijd 3 - 12 uur).

Serveertip:

Lekker met slagroom en chocolade krullen.

Variatietip:

De mousse kan ook half bevroren worden opgediend.

 
Leuk en handig:
 
Foodloop
Foodloop
Een super handig hulpmiddel om uw voedsel bij elkaar te binden. Zonder een touwtje of ... lees meer
 
 
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!