

500 gr aardbeien
1 l roomijs
15 gram boter
2 el witte basterdsuikernaar smaak zwarte peper
naar smaak zwarte peper
1 glaasje cointreau
1 glaasje whisky
1. Maak de aardbeien schoon en verwijder het kroontje.
2. Smelt de boter in een pan, voeg de basterdsuiker toe en roer goed door dit mengsel.
3. Voeg de aardbeien toe en verwarm dit kort op een matig vuurtje. Maal een behoorlijke hoeveelheid (naar smaak) peper over het geheel en roer goed om.
4. Voeg de cointreau toe en laat kort pruttelen.
5. Voeg als laatst de wishky toe en flambeer. Wees voorzichtig met het flamberen. Houd voor de zekerheid altijd de deksel van de pan bij de hand zodat je de pan wanneer nodig snel kan afsluiten.
6. Verdeel het ijs over 4 borden en schep de warme aardbeien-peper saus over het ijs.
7. Serveer direkt.
Altijd al eens willen weten hoe je zelf kaas maakt? Start setje voor de beginnend ... lees meer