

0,5 liter slagroom
1 vanillestokje
50 gram suiker
1 deciliter espresso
6 blaadjes gelantine
1. Week de blaadjes gelantine in koud water.
2. Snijd het vanillestokje in de lengte door midden.
3. Breng de slagroom met de suiker en het vanillestokje al roerende aan de kook. Laat de room even opkoken. Zet het vuur uit en laat het een half uur staan. Vergeet niet af en toe te roeren zodat er geen vel op de room ontstaat.
4. Verwijder het vanillestokje. Knijp de gelantine uit en los op in de nog warme espresso en laat iets afkoelen. Voeg het espresso mengsel toe aan de room.
5. Giet 4 tot 6 kleine puddingvormpjes om met koud water en verdeel de room over deze vormpjes. Zet 2 tot 3 uur weg in de koelkast.
6. Los de panna cotta uit hun vorm op een bord en serveer. Wanneer de panna cotta niet goed wil lossen dompel de vormpjes dan even in heet water.
7. Serveer eventueel met chocolade rasp.
Kijk voor meer koffie toetjes en meer over koffie op www.koffieleut.info.