

115 gr suiker
3 eieren
1 vanillestokjes
375 ml volle melk
4 souflévormpjes
ovenschaal
zeef
oven
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Breng 75 gr. suiker met 25 ml water aan de kook. Laat het karamelliseren en verdeel het over de 4 souflévormpjes.
3. Slipts een ei. Klop de dooier in een kom met de overige eieren en de rest van de suiker met een een garde tot de suiker is opgelost.
4. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg uit het vanillestokje. Breng de melk met het vanillestokje en de merg aan de kook. Laat dit iets afkoelen en schenk het al roerend over het eiermengsel. Schenk het mengsel door een zeef en verdeel het over de vormpjes.
5. Zet de vormpjes in de ovenschaal en schenk kokend water in de schaal totdat de vormpjes half in het water staan. Zet de schaal +/- 30 min. in de oven.
6. Steek er een er een mes in. Als deze er schoon uit komt zijn de puddingkjes gaar.
7. Haal de vormpjes uit de schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet 2 uur weg in de koelkast.
8. Snijd de creme caramel los. Zet een bord op een vormpje en draai om. Verwijder het souflévormpje als de karamel over het puddigkje loopt.