Bosvruchten crumble
 
 
foto van recepten-images/bosvruchten-karnemelk.jpg
Omschrijving:
Bosvruchten crumble, eenvoudig en toch erg lekker!
Aantal personen:
8
Bereidingstijd:
50 min.
 
Ingredienten:

Deeg:
6 el boter
225 gram zelfrijzend bakmeel
70 gram suiker
snuf zout
1,3 dl karnemelk

Fruit:

700 gram bosvruchten
scheut balsamicoazijn
5 el suiker

Benodigdheden:

ovenschaal
oven
pannetje

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Doe de bosvruchten, de azijn en de 5 el suiker in een pannetje en kook dit zachtjes. Wanneer de sappen uit de vruchten loskomen giet je het mengsel in een ovenschaal.

3. Wrijf de koude boter goed door het zelfrijzende bakmeel. Voeg de 70 gram suiker en een snufje zout toe. Roer tenslotte de karnemelk erdoor.

4. Schep het deegmengsel her en der over de bosvruchten in de ovenschaal en strooi er nog wat suiker over.

5. Bak het geheel in ongeveer 30 minuten in de oven goudbruin.

 
Leuk en handig:
 
Piteba
Piteba
De universele handaangedreven oliepers perst tot 2 liter olie per uur. Het is een pers voor ... lees meer
 
 
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!