Mosselen
Omschrijving:
Heerlijk! Genieten van een maaltijd mosselen.
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
20 min.
Ingredienten:
4 kg mosselen
2 uien
2 grote wortelen
4 stengels bleekselderij
bosje peterselie
1 laurierblad
1 flesje bier
Benodigdheden:
Grote mosselpan of 4 eenpersoons mosselpannen.
Bereiding:
1. Snijd de wortelen en de selderij in plakken. Hak de peterselie fijn en snijd de uien in ringen.
2. Mosselen goed schoon maken. Spoelen in koud (stromend) water. Baarden verwijderen en kapotte of openstaande mosselen verwijderen.
3. Meng de mosselen met de groenten, laurier, peterselie en het bier in een grote mosselpan. Dek de pan af en kook in 5 tot 8 min op hoog vuur tot de mosselen open staan. Pan af en toe omschudden. Verwijder de ongeopende mosselen.
Serveertip:
Lekker met een mosterd- en of mierikswortelsausje en stokbrood!
Variatietip:
Gebruik i.p.v. bier 2,5 dl witte droge wijn.
Leuk en handig:
Owine
Je kunt je wijn natuurlijk opslaan in een saai wijnrek, maar een leuk alternatief is ... lees meer
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!
Overige recepten: