Kaasfondue
 
 
foto van recepten-images/kaasfondue.jpg
Omschrijving:
Machtig en en vegetarisch.
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
30 min.
 
Ingredienten:

300 gr Leerdammer
300 gr belegen kaas
1 teen knoflook
300 ml witte wijn
2 el maizena
2 el Kirsch
peper
zout
nootmuskaat
 

Benodigdheden:

Fonduepan en rechaud

Bereiding:

1. Rasp de kazen. Halveer de knoflook en wrijf met de binnenzijde van de knoflook de pan in.

2. Breng de wijn in de fonduepan aan de kook. Draai het vuur laag en voeg al roerend langzaam de kazen toe. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is.

3. Roer de maizena los in de Kirsch. Voeg dit papje toe aan het kaasmengsel. Enkele minuten laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

4. Zet de fonduepan op de rechaud op tafel. Nu kunt u stukjes groenten (b.v: kleine tomaatjes, champingons, broccoli, ...) en brood aan de fonduevork prikken en in kaasfondue dippen.

Variatietip:

Gebruik i.p.v. Krisch 3 el slagroom en vervang de witte wijn door groentebouillon.
Ook heerlijk met een 2 el pesto door de kaasfondue!

 
Leuk en handig:
 
Owine
Owine
Je kunt je wijn natuurlijk opslaan in een saai wijnrek, maar een leuk alternatief is ... lees meer
 
 
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!