Zalm in ham
Omschrijving:
Zalm in ham met een fris zure room sausje.
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
25 min.
Ingredienten:
4 zalmfilets
4 grote plakken (serano) rauwe ham
4 el olijfolie
takjes thijm
1 teen knoflook in plakjes
2 el citroensap
125 ml zure room
1 el kappertjes
peper
Benodigdheden:
Oven
Ovenschaal
Vijzel
Bereiding:
1. Meng de olijfolie, 1 el citroensap, peper, knoflook en blaadjes thijm in de vijzel en stamp goed doorelkaar.
2. Smeer de zalmfilets in met dit mengsel, wikkel ze in plakjes ham en leg in de ovenschaal ( Vet de ovenschaal met olie of met een beetje van het mengsel in ). Zet de zalm in een op 200 graden voorverwarmde oven en laat +/- 10-15 min staan.
3. Voor het frisse sausje meng je in een kommetje de zure room met een el citroen, kappertjes en peper naar smaak.
Serveertip:
Lekker met spinazie en een eitje of een salade!
Leuk en handig:
Kruidenschaar
Verse tuinkruiden 5 x sneller in kleine, gelijke stukjes snijden dankzij de kruidenschaar. Met deze ... lees meer
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!
Overige recepten: