Witlofschotel
 
 
foto van recepten-images/witlof.jpg
Omschrijving:
Heerlijke ouderwetse witlofschotel!
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
45 min.
 
Ingredienten:

8 stronkjes witlof
8 plakjes gekookte ham
klontje boter
500 ml melk
100 gr geraspte kaas
1 el maizena
zout
 

Benodigdheden:

ovenschaal
vergiet
 

Bereiding:

1. Maak de lof schoon. Verwijder zo nodig de buitenste bladeren, snijd een stukje van de stronk en verwijder het hart maar zorg ervoor dat de stronk heel blijft.

2. Laat de stronken in water met een snufje zout in +/- 30 min. gaar koken. Goed uit laten lekken in een vergiet.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden en maak tijdens het koken van de witlof de kaassaus.

4. Maak de kaassaus:
* Verwarm bijna alle melk samen met een kontje boter. Houd een scheutje koude melk achter in een beker en vermeng dit met de maizena, roer dit tot een gladde massa.
* Roer voordat de melk kookt het maizena mengsel door de warme melk.
* Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen ( wanneer de saus te slap blijft kun je nog wat maizena toevoegen). Breng dit aan de kook en laat zachtjes doorkoken.
* Voeg 75 gr kaas toe en laat het smelten.
* Breng eventueel met maggie op smaak.

5. Rol de witlofstonkjes ieder in een plak ham en leg ze naast elkaar in een beboterde ovenschaal.

6. Giet de kaassaus over de stronken en strooi de rest van de geraspte kaas over dit geheel.

7. Zet de schaal in de oven tot de bovenste laag er lekker bruin is.
 

 
Leuk en handig:
 
Kruidenschaar
Kruidenschaar
Verse tuinkruiden 5 x sneller in kleine, gelijke stukjes snijden dankzij de kruidenschaar. Met deze ... lees meer
 
 
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!