Boerenkool
 
 
foto van recepten-images/boerenkool.jpg
Omschrijving:
Oer hollands recept! Wie is er niet mee groot geworden!
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
40 min.
 
Ingredienten:

1,5 kl kruimige aardappelen
600 gr - 1 kl gesneden boerenkool
2 rookworsten
water
1,5 dl melk
klontje boter
peper en zout
mosterd

Benodigdheden:

aardappelstamper
grote kookpan

Bereiding:

1. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Wanneer u geen voorgesneden boerenkool heeft: Verwijder de harde stelen, was de boerenkool en laat ongeveer 25 min. in water koken. Snijd vervolgens de boerenkool fijn. 

2. Doe de aardappelen met water en een beetje zout in een pan. Leg daarbovenop de boerenkool en de rookworst.

3. Laat +/- 30 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.

4. Haal de rookworst uit de pan en stamp de rest door elkaar met de melk en de boter, zodat het een smeuig geheel wordt.

5. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveertip:

Serveer met mosterd.

Variatietip:

Experimenteer zelf met de verhouding boerenkool en aardappelen.

 
Leuk en handig:
 
Kruidenschaar
Kruidenschaar
Verse tuinkruiden 5 x sneller in kleine, gelijke stukjes snijden dankzij de kruidenschaar. Met deze ... lees meer
 
 
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!