

1,5 kl kruimige aardappelen
600 gr - 1 kl gesneden boerenkool
2 rookworsten
water
1,5 dl melk
klontje boter
peper en zout
mosterd
aardappelstamper
grote kookpan
1. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Wanneer u geen voorgesneden boerenkool heeft: Verwijder de harde stelen, was de boerenkool en laat ongeveer 25 min. in water koken. Snijd vervolgens de boerenkool fijn.
2. Doe de aardappelen met water en een beetje zout in een pan. Leg daarbovenop de boerenkool en de rookworst.
3. Laat +/- 30 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
4. Haal de rookworst uit de pan en stamp de rest door elkaar met de melk en de boter, zodat het een smeuig geheel wordt.
5. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer met mosterd.
Experimenteer zelf met de verhouding boerenkool en aardappelen.