Rundvlees tajine
 
 
foto van recepten-images/tajine.jpg
Omschrijving:
Heerlijke winterkost! Het duurt even maar dan heb je ook echt iets heerlijks.
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
150 min.
 
Ingredienten:

1 kg runderriblappen
500 gr pastinaak of winterpeen
20 gr verse gember, geschild en in plakjes
1 bosui
6 tenen knoflook
4 anijssterren
1 kaneelstokje
groot stuk sinaasappelschil
2,5 dl bouillon
2 el ketjap
1 el bruine basterdsuiker
1 el peperkorrels
2 el olie
zout en peper

Benodigdheden:

tajine
vlammenverspreider

Bereiding:

1. Om het barsten van de tajine te voorkomen week je de tajine in water totdat deze helemaal doorweekt is.

2. Snijd de runderlappen in blokjes van +/- 5 cm en bestrooi met peper en zout. Verhit de tajine op een vlammenverspreider op middelhoog vuur. Verhit de olie in de tajine en voeg en bak hierin het vlees in +/- 10 min rondom aan.

3. Stamp de peperkorrels in de vijzel fijn en schep deze samen met de basterdsuiker, gember, knoflooktenen, steranijs, het kaneelstokje en de sinaasappelschil door het vlees. Giet de bouillon er over en breng het geheel aan de kook.

4. Wanneer het kookt draait u het vuur terug naar een matig vuur en plaatst u de deksel op de tajine. Laat het geheel +/- 1 uur sudderen.

5. Schil de pastinaak of winterwortel en snijd in plakken. Voeg deze toe aan de tajine en laat weer +/- 1 uur sudderen tot de pastinaak/wortel helemaal gaar is.

6. Snijd de bosui in ringen en voeg deze samen met de ketjap toe aan de tajine. Schep alles nog eens goed door elkaar en laat nog 10 min sudderen.

Serveertip:

Lekker met aardappels en spruitjes.

Variatietip:

Serveer voor de afwisseling eens met turksbrood of rijst.

 
Leuk en handig:
 
Owine
Owine
Je kunt je wijn natuurlijk opslaan in een saai wijnrek, maar een leuk alternatief is ... lees meer
 
 
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!