

500 gr gehakt
1,5 - 2 kl aardappelen
5 appels
1 grote ui
1 - 2 dl melk
klontjes roomboter
1 - 1,5 el suiker
peper
zout
paprikapoeder
citroenpartje of foelie
paneermeel
ovenschaal
aardappelstamper
1. Maak appelmoes:
* Schil de appelen, ontdoe ze van het klokhuis en snijd ze in stukken.
* Kook de appelen met een partje citroen in een scheut water gaar.
* Verwijder het citroenpartje en roer het geheel tot moes.
* Laat de massa afkoelen en voeg naar smaak suiker toe.
2. Maak aardappelpuree:
* Schil de aardappelen en kook deze met wat zout naar smaak gaar.
* Stamp de aardappelen met de stamper tot een smeuige puree. Voeg tijdens het stampen de melk en een klontje roomboter toe.
3. Rul bak het gehakt. Snijd de ui in stukjes en bak met het gehakt mee. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
4. Vul de ovenschaal in lagen met achtereenvolgens het gehakt, de appelmoes en als laatste de puree.
5. Bestrooi het geheel met paneermeel en leg er zo hier en daar een klein klontje boter bovenop.
6. Zet de schaal op 220 graden in de oven en laat staan tot de paneerlaag mooi bruin geworden is.
Lekker met spruiten.