Rauwe andijvie stamppot
 
 
foto van recepten-images/andijvie-stamppot.jpg
Omschrijving:
Een heerlijk hollands wintermaal!
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
30 min.
 
Ingredienten:

1,5 kl kruimige aardappelen
600 gr gesneden andijvie
125 gr magere spekreepjes
1,5 dl melk
peper en zout
1 klontje roomboter
1 snufje nootmuskaat
1/2 el azijn

Benodigdheden:

aardappelstamper

Bereiding:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met water en zout in ongeveer 20 minuten gaar.

2. Bak tijdens het koken van de aardappelen de spekjes uit.

3. Verwarm de melk maar laat niet koken. Giet de aardappelen af (Eventueel wat kookvocht bewaren). Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Roer de warme melk, de roomboter en eventueel wat kookvocht door de puree.

4. Schep de fijngesneden andijvie door de puree en breng de stamppot op smaak met zout, peper, nootmuskaat en azijn.

5. Schep als laatste de uitgebakken spekjes door de puree.

Serveertip:

Lekker met rookworst of gehaktbal.

 
Leuk en handig:
 
Kruidenschaar
Kruidenschaar
Verse tuinkruiden 5 x sneller in kleine, gelijke stukjes snijden dankzij de kruidenschaar. Met deze ... lees meer
 
 
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!