Asperges
 
 
foto van recepten-images/asperges-ei-ham.jpg
Omschrijving:
Een oer-hollands recept. Asperges met ham, ei, botersaus en peterselie.
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
30 min.
 
Ingredienten:

400 gr gekookte ham
2 kg asperges
100 gr boter
4 eieren
15 gr peterselie

Bereiding:

1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden.

2. Kook de asperges 10 min in een ruime pan met kokend water en zout naar smaak. Draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 min in het hete kookvocht rusten.

3. Laat de boter langzaam in een pannetje smelten. Voeg een aantal eetlepels aspergevocht toe wanneer de boter gesmolten is. 

4. Kook de eieren hard en rol de ham op. Hak de peterselie fijn.

5. Verdeel de asperges, de ham en de eieren over 4 borden. Giet wat botersaus over de asperges en strooi wat peterselie over het geheel. 

 
Leuk en handig:
 
Piteba
Piteba
De universele handaangedreven oliepers perst tot 2 liter olie per uur. Het is een pers voor ... lees meer
 
 
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!