

200 g zelfrijzende bloem
1/2 liter melk
30 g fijne suiker
1 pakje vanillesuiker
4 eieren
boter
kersen
poedersuiker
mixer
zeef
1. Zeef de bloem in een kom en voeg de suiker toe, maak een kuiltje in het midden en voeg hier de eieren aan toe.
2. Voeg 1/3de van de melk toe en begin het deeg te kloppen met de garde of de handmixer, voeg de rest van de melk toe en een snuifje zout. Het geheel goed mixen tot een effen deeg.
3. Zorg dat de pan ingevet en goed heet is voor je begint te bakken. Giet een kleine pollepel deeg in de pan. Door met je pan te draaien tijdens het opgieten van het deeg, wordt het beslag mooi gelijkmatig verdeeld. Leg de kersen bovenop het beslag. Giet nog een klein beetje beslag over de kersen.
4. Zodra het deeg bovenaan niet meer vloeibaar of vochtig is, of als de randjes krokant beginnen te worden, kun je pannenkoek draaien en nog kort de ommezijde bakken.
Tip: Gebruik voor het wentelen een grote deksel.