500 gr kipfilet
400 gr pandan rijst
1 limoen
1 rode ui
1 tl koenjit
2 tl koetoembar
3 el ketjap manis
2 rode peper
2 knoflooktenen
1 dl arachideolie
Grillpan
1. Snij elke kipfilet in drie gelijke stukken, de koflook in plakjes, de uien fijn, de limoen in partjes en de rode peper in ringen.
2. Vermeng dit alles met de arachiedeolie, ketjap, koetoembar en leg de instukken gesneden kipfilet hierin. Laat een aantal uur marineren.
3. Kook de rijst.
4. Haal de kip uit de marinade en bak in de grilpan gaar. Verwijder de limoen uit de marinade. Doe de marinade in een pannetje en zet op hoog vuur. Op deze manier frituurt u eigenlijk de inhoud van de marinade.
5. Wanneer de kip gaar is direct serveren. Gebruik de gefrituurde marinade over de rijst en voeg de limoen partjes als garnering toe.
Lekker met een een frisse komkommer salade.
Ook heerlijk op de barbecue. Snijd de kip in kleinere stukken en rijg ze op een spies!