
Zalm op cederhout

Omschrijving:
Heerlijk en simpel op de bbq.
Aantal personen:
2
Bereidingstijd:
15 min.
Ingredienten:
300-400gr zalmfile met huid
peper en zout naar smaak
rozemarijn
Benodigdheden:
cerderhouten grill plakje
BBQ met deksel
Bereiding:
1. Week het cederhouten plankje een tijd in water. +/- 20 min
2. Leg zalm met de huid naar beneden op het plankje. Bovenop de zalm leg je een takje rozemarijn.
3. Als de bbq goed heet is leg je het plankje met de zalm op de bbq en doe je de denksel dicht.
4. Kijk na een minuut of 15 of de vis gaar is.
Serveertip:
Lekker met een pruimen sausje
Leuk en handig:
Owine
Je kunt je wijn natuurlijk opslaan in een saai wijnrek, maar een leuk alternatief is ... lees meer
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!
Overige recepten: