Kip met honing in een tajine
 
 
foto van recepten-images/kip-honing-tajine.jpg
Omschrijving:
Heerlijke zoete kip uit de tajine.
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
120 min.
 
Ingredienten:

4 kipfilets
2 tenen knoflook
1 tl zout
1 tl gemberpoeder
1 halve tl safraanpoeder
gemalen zwarte peper
6 el olie
1 kg tomaten (ontveld, zaad verwijderd en in blokjes)
1 geraspt uitje
tl kaneelpoeder
2 el tomatenpuree
4 el honing
sezamzaad
1 dl water

Benodigdheden:

Tajine
Vijzel
Schaal / Groot diep bord

Bereiding:

1. Pel de knoflook. Doe de knoflook in een vijzel met het zout en stamp dit tot een pasta. Voeg het gemberpoeder, safraanpoeder, de peper , 4 el olie toe en schep alles goed om. Wrijf deze pasta over de kipfilets en laat dit een paar uur in de koelkast staan.

2. Gebruik een in water geweekte tajine van +/- 30cm doorsnede. Zet deze op een vlammenverspreider op middelhoog vuur. Verhit 2 el olie in de tajine en bak de kip in +/- 10 min. Keer de kipfilets regelmatig om.

3. Giet 1 dl water over de kip. Voeg de geraspte ui, en de helft van de gemalen kaneel toe en roer goed om. Laat dit +/- een kwartier sudderen.

4. Voeg nu de blokjes tomaat , tomatenpuree en wat zout en peper toe. Zet de deksel op de tajine en laat op matig vuur +/- 50min sudderen. Draai de kip halverwege de gaartijd om.

5. Haal de kip uit de tajine en schep op een schaal of bord. Dek de schaal af op de kip warm te houden. Schep de honing en de rest van de kaneel door de saus. Laat de saus +/- een kwartier inkoken.

6. Schep de saus over de kip en gebruik het sezamzaad als garnering.

 
Leuk en handig:
 
Piteba
Piteba
De universele handaangedreven oliepers perst tot 2 liter olie per uur. Het is een pers voor ... lees meer
 
 
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!