

4 Karbonades
50 gr boter
2 peren
3 el rozijnen
1 uitje
1 el citroensap
2 kruidnagels
peper
zout
1. Leg de Krenten in een kommetje en giet er kokend water over. Laat dit min. 10 min staan en laat daarna uitlekken.
2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de karbonades aan beide kanten aan. Laat kort door sudderen tot ze gaar zijn. Haal de karbonades uit de pan en leg ze op een bord onder aluminiumfolie.
3. Snipper een uitje fijn. Schil de 2 peren en snijd ze in kleine blokjes. Besprenkel de peren met een beetje citroensap zodat de peren niet bruin kleuren. Voeg de peren en de uitgelekte krenten met de kruidnagel samen.
4. Doe de andere 25 gr van de boter in de pan en bak hierin zachtjes de uitjes in ongeveer 2 min. Voeg daarna het perenmengsel toe en laat +/- 5 min sudderen.
5. Leg nog even de karbonades terug in de pan zodat ze weer warm worden.
6. Verdeel de karbonades over 4 borden en schep op elk bord een beetje perencompote.