

500 gr St. jacobsschelpen
400 gr Tagliatelle
1 gesnipperde ui
500 gr kastanjechampignons in partjes (vieren)
250 gr ricotta
3 el olijfolie
1 el citroensap
20 gr verse basilicum in reepjes gesneden
75 gr rucola
Vers gemalem peper en zout (naar smaak)
pan
grillpan
kwastje
1. Kook de tagliatelle in een pan met water en een beetje zout beetgaar.
2. Gebruik wat olijfolie om de ui op laag vuur aan te fruiten. Voeg de champignons toe en bak op hoger vuur dit samen bruin en gaar.
3. Roer in een een kom de ricotta, citroensap, een scheut pastakookvocht, peper en zout (naar smaak) door elkaar. Giet de pasta af en voeg hieraan het ricotta mengsel toe. Warm het geheel kort op en schep de basilicum erdoor.
4. Smeer de coquilles met m.b.v. een kwastje in met olijfolie. Bak in 3-5 min bruin en gaar in de grillpan. Bestrooi met pepper en zout en keer de coquillies st jaques om.
5. Verdeel de pasta over 4 borden. Leg daarop een bedje van rucola en daarop de St. Jacobsschelpen.
heerlijk lekker met een tomaten salade.
Gebruik i.p.v. coquilles St Jacques eens kabeljouwfilet.
Altijd al eens willen weten hoe je zelf kaas maakt? Start setje voor de beginnend ... lees meer