Tagliatelle met champignons en coquilles
 
 
foto van recepten-images/coquilles-st-jacques.jpg
Omschrijving:
Snel en snel en lekker! St. jacobsschelpen met pasta!
Aantal personen:
4
Bereidingstijd:
40 min.
 
Ingredienten:

500 gr St. jacobsschelpen
400 gr Tagliatelle
1 gesnipperde ui
500 gr kastanjechampignons in partjes (vieren)
250 gr ricotta
3 el olijfolie
1 el citroensap 
20 gr verse basilicum in reepjes gesneden
75 gr rucola
Vers gemalem peper en zout (naar smaak)

Benodigdheden:

pan
grillpan
kwastje

Bereiding:

1. Kook de tagliatelle in een pan met water en een beetje zout beetgaar.

2. Gebruik wat olijfolie om de ui op laag vuur aan te fruiten. Voeg de champignons toe en bak op hoger vuur dit samen bruin en gaar.

3. Roer in een een kom de ricotta, citroensap, een scheut pastakookvocht, peper en zout (naar smaak) door elkaar. Giet de pasta af en voeg hieraan het ricotta mengsel toe. Warm het  geheel kort op en schep de basilicum erdoor.

4. Smeer de coquilles met m.b.v. een kwastje in met olijfolie. Bak in 3-5 min bruin en gaar in de grillpan. Bestrooi met pepper en zout en keer de coquillies st jaques om.

5. Verdeel de pasta over 4 borden. Leg daarop een bedje van rucola en daarop de St. Jacobsschelpen.

Serveertip:

heerlijk lekker met een tomaten salade.

Variatietip:

Gebruik i.p.v. coquilles St Jacques eens kabeljouwfilet.

 
Leuk en handig:
 
Piteba
Piteba
De universele handaangedreven oliepers perst tot 2 liter olie per uur. Het is een pers voor ... lees meer
 
 
Bekijk hier alle produkten uit de rubriek: leuk en handig!