

400 gr gehakt
2 beschuiten
1 ei
2 el ketjap
2 el sambal
1 tl gemberpoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl knoflookpoeder
150 gr plakjes ontbijtspek
75 gr boter
4 el gehakte perterselie
1. Verkruimel de beschuiten. kneed de beschuiten, het gehakt, het ei, 1 el sojasaus, 1 el sojasaus, de gember, de nootmuskaat, het knoflookpoeder en het zout goed doorelkaar. Draai 8 gelijke slavink vormen van dit mengsel. Wikkel elke vorm in 2 of 3 plakjes spek.
2. Verhit de boter in de pan en bak de vinken rondom bruin aan.
3. Giet 100 ml water in de pan en breng aan de kook. Roer daarbij het aanbaksel goed los. Voeg de overgeleven sambal en ketjap toe.
4. Leg de denksel op de pan en laat de slavinken op laag vuur +/- 10 tot 15 min zachter gaar worden.
5. Haal de slavinken uit de pan. Roer de peterselie door de jus.
6. Serveer de slavinken met jus.
Altijd al eens willen weten hoe je zelf kaas maakt? Start setje voor de beginnend ... lees meer