

500 gr varkenshaas (2-3 grote varkenshazen)
4 el kersen (vers of uit pot)
200 gr champignons
1 ui
125 gr creme fraîche
mosterd
peper en zout
olijfolie
aluminiumfolie
1. Snipper de ui fijn. Bortel de champignons schoon en haal het uiteinde van het steeltje af. Bak de uien en champignons in olie kort aan. Haal uit de pan.
2. Smeer de varkenshaas in met peper en zout en mosterd. Bak de varkenshaas rondom aan en laat in +/- 12 verder bakken. Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie en laat +/- 5 min rusten.
3. Doe tijdens het rusten de ui en champignons terug in de pan. Voeg een scheut van het kersennat en de creme fraiche toe, roer goed door en laat zachtjes sudderen.
4. Voeg de kersen toe. Snijd de varkenshaas in plakken. Als de kersen warm zijn server je de vrakenshaas met de kersen saus.
Lekker met puree en brocoli.