

4 ongepaneerde kalfsschnitzels
2 eieren
paneermeel
1 citroen
takje peterselie ter garnering
peper en zout
boter
scheut olijfolie
1. Klop de eieren met wat peper en zout naar smaak.
2. Strooi op een plat bord een laag paneermeel.
3. Dep de schnitzels droog en haal ze een voor een twee zijdig door het ei en de paneermeel. Wees royaal met het paneermeel.
4. Herhaal stap 3. zodat de schnitzel goed gepaneerd is. (2 x aan beide zijden door het ei en de paneer)
5. Verhit boter met een scheut olijfolie. Bak de schnitzels aan beide zijdes in +/-10 min gaar. De schnitzel is op zijn lekkerst wanneer er lucht tussen het vlees en de paneerlaag onstaat.
6. Serveer direkt met een schijfje citroen en een takje peterselie.
Lekker met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.
Altijd al eens willen weten hoe je zelf kaas maakt? Start setje voor de beginnend ... lees meer