1,5 kl aardappelen
1 kl winterpenen
500 gram uien
0,5 l water
1 klontje roomboter
1,5 dl melk
peper en zout
aardappelstamper
grote pan
1. Schil de aardappelen en de wortelen en snijd ze in stukken. Pel de uien en snijd ook deze in stukken.
2. Vul de pan met 0,5 l water en voeg een beetje zout toe. Leg de aardappelen in de pan met daar bovenop de wortelen en de uien. Breng aan de kook op hoog vuur. Leg een deksel op de pan, draai het vuur lager en laat zachtjes doorkoken tot het geheel gaar is(+/-30min.).
3. Giet het kookvocht af. Stamp het geheel fijn. Voeg het klontje boter en de melk tijdens het stampen toe om de hutspot smeuig te maken.
4. Breng op smaak met peper en zout.
Lekker met rookworst.
Gebruik het kookvocht i.p.v. de melk op de hutspot smeuig te maken.