

1 kg rode kool
4 el rode wijnazijn
1/4 l rode wijn
2 el zonnenbloemolie
4 el cranberryjam
2 uien
5 kruidnagelen
2 zure appelen
100 ml appelsap
1/2 stok kaneel
2 laurierbladeren
zout
gemalen peper
Kaasschaaf
1. Halveer de rode kool en verwijder de stronk. Schaaf met de kaasschaaf smalle repen van de kool. Appels schillen en in kleine blokjes snijden. Snipper ook een van de twee uien. Steek de kruidnagelen in een schoongemaakte ui.
3. Fruit de gesnipperde ui in de zonnebloemolie aan en voeg de appeltjes toe. NIet veel later de rode kool toevoegen. Smoor het geheel onder constant roeren gedurende enkele minuten.
4. Blus af met appelsap, wijn en azijn. Voeg de cranberryjam, de laurierbladen, de met kruidnagels bestoken ui toe en laat 30 minuten smoren.
5. Verwijder de ui met de kruidnagelen en breng de kool op smaak met peper en zout.